Tel: 0258-863 286
Mobil: 0766-966 007
Tel / Fax: 0258-811.826
Email: nagy_enyed@yahoo.com


Igehirdetések

  • LEXIKON, EGZEGÉZIS, BIBLIA
A lelkész munkájának legfőbb alkotóeleme a felkészülés. Ehhez nyújt segítséget a lexikonokat, egzegézist, magyarázatot, párhuzamos helyeket tartalmazó angol weboldal, itt látogatható. A magyar nyelvű revideált Biblia szövege itt olvasható. A Károli fordítás, itt olvasható.
  • BIBLIAÓRA
A vasárnapi istentiszteletek mellett egyik jelentős igehirdetési alkalom a református bibliaóra, amelynek vázlatait a bonyhádi reformátusok feldolgozásában kínáljuk, itt.
  • KATEKÉZIS ÉS VAllÁSOKTATÁS
A lelkészi munkát a katekézis, azaz a gyermekekkel való foglalkozás alapozza meg. A katekéta.hu weboldalon egész évet átölelő lecketerveket olvashatunk, amelyeket otthoni és iskolai célra is használhatunk. E gyermekfoglalkozásokat feldolgozó weboldal itt érhető el. Az iskolai munka számára hasznos hittan megtartására nagyszerű blog alapú link áll rendelkezésre, ide kattintva.
  • PRÉDIKÁCIÓK, REFORMÁTUS HITVALLÁSOK, TANULMÁNYOK
A magyar homilétikai irodalom remekei közül néhányat weboldalunkon is szerepeltetünk. Az erdélyi rendkívüli szolgálatokat megjelenítő, főleg temetési beszédeket felsoroló weboldal, Dr. Bustya Dezső tollából, itt olvasható. Ez a prédikációsorozat erdélyi kontextusban született. A magyarországi homilétika gyöngyszemeit olvashatjuk Joó Sándor tollából itt, valamint (Cseri, Horváth Földvári) a pasaréti igehirdetések gazdag anyagát  érhetjük el, itt.
  • KATOLIKUS ÉS GÖRÖGKATOLIKUS HIT

Egyházunk ökumenikus kapcsolatainak fontos része a római katolikusokkal való kapcsolattartás. Mindennapi teológia érintkezéseinkhez, kölcsönös megismerésünkhöz nyújt segítséget az weboldal, amely ide kattintva látogatható. A magyar Görög Katolikus Egyház gazdag irodalmából itt olvashatunk.