Tel: 0258-863 286
Mobil: 0766-966 007
Tel / Fax: 0258-811.826
Email: nagy_enyed@yahoo.com


Izráeli hitmélyítő kirándulás - 3. nap

2017-11-11

Izráeli hitmélyítő kirándulás - 3. nap

» Nagyenyed régió » NRE

A vár kapuján belépve óriási fikuszok fogadtak, madarak énekeltek, a boldogmondások nyelvén beszéltek. A galambok az ódon falakon otthonra leltek, miközben Mose a földalatti világba vezetett minket. Európa történelme, királyok, lovagok, keresztesek, arabok, szultánok lelki szemeink előtt megelevenedtek. A pillérek, árkádok, hangok ámulatba ejtettek.
A Földközi tenger kékje, az imádság hófehér hulláma elcsendesedésre késztetett: ember örülj, élvezd az életet, tedd a jót és remélj, Isten veled, nincs mitől félj. Az alagút kincsekről beszélt és megtudtuk, akkoriban sok volt a pénz.
Haifa következett. Tengerpart és épületek, kanyargott az út egyre feljebb, míg a Kármelre érkezett. Illés próféta helyett a Bahai kertek szédítettek.
Názáret várt ránk. Ott ahol József befogadta Máriát, ki kegyelmet talált, elfogadta Isten akaratát, hogy világra hozza Isten egyszülött Fiát, a világ Megváltóját. A templom óriási volt, a „brutali” stílus mellbevágott. Mária álmában sem gondolt arra, hogy mekkora épületet tart majd kis szobája.
Kánában a menyegzőről lemondtunk, így bort sem kóstoltunk. A Nap már lemenőben volt, amikor a Jordán partjához érkeztünk. Fehér ruhák a vízben, nagy fák… „Egyetlen forrása minden kegynek, egyetlen mentsvára a lelkemnek, Jézus te Megváltó s üdvöt hozó, mossál meg s tégy fehérré, mint a hó”
Este az Éden étkezdéje vacsorával várt és boldogan hallgattuk Börni hangját. Búcsúzóul imaösvényre hívott minket, hogy egy fa tanácsát forgassuk szívünkben.
Szöveg: Borbándi Erika
Fotók: Gábor Ferenc
Még több fotó: itt